tag:blogger.com,1999:blog-7275143291930733421.post4254057267481907785..comments2023-10-09T03:08:45.709-07:00Comments on Wszystko o zdrowiu i urodzie: Zaparcia i zatwardzenia-leczenie i profilaktyka.hiro53http://www.blogger.com/profile/17421830484666653058noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-7275143291930733421.post-7173150235433447272011-01-19T10:56:29.529-08:002011-01-19T10:56:29.529-08:00ZAPARCIA. Dieta. Błędy Indeksu glikemicznego.
BH.2...ZAPARCIA. Dieta. Błędy Indeksu glikemicznego.<br />BH.29.<br />MOTTO: Na ZAPARCIA to najlepsze jest jedzenie, które nie ZATWARDZA. *<br /><br />PODSTAWOWYM ZATWARDZACZEM JEST KAŻDY CHLEB UPIECZONY Z MĄKI:<br />Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym (biały i brązowy).<br /><br />PUENTA: <br />Złe to każda MĄKA (orkiszowa też), oraz CUKIER spożywczy biały i brązowy.<br /><br />WYSTARCZY, ŻE ZACZNIESZ SIĘ ODŻYWIAĆ WG TABEL TZW. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU:<br />Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE węglowodany. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.<br /><br />NIE TYLKO POZBĘDZIESZ SIĘ ZAPARĆ, ALE TAKŻE WIĘKSZOŚCI WZDĘĆ:<br />Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są te tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, a głównie GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ produktu, opracowali naukowcy z instytutu: IRL KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 40 lat (1970-2010). *<br /><br />POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA:<br />Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBie typu KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy GŁODNI. <br /><br />KONKLUZJA finalna: <br />Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.<br /><br />R E F L E K S J A:<br />INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. <br />IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.<br /> <br />ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.<br />Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. <br />Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***<br />Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL<br />ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/KiBAhttps://www.blogger.com/profile/08478491579265309149noreply@blogger.com